JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

De kan bruges til opslagstavlen, på køleskabet, i værktøjskassen og meget mere og så fås i alverdens størrelser og afskygninger. Hos Elektronik Lavpris kan du finde lige nøjagtig den magnet, som du har brug for. Man forbinder typisk magneter med en stærk tiltrækningskraft – her på hjemmesiden har vi endda gjort vores for, at du vil lade dig tiltrække af de mange gode tilbud på forskellige magneter.

Magneter til alle formål

Her hos Elektronik Lavpris finder du både helt originale magneter, magnetbånd i dispenser, magnetfolie, magnettuscher, magnet klæbebånd og meget mere. Det er altid godt at have et lager af magneter. Det er noget, som du altid kan bruge, når der kommer invitationer ind ad døren, der skal hænges på køleskabet. Som du formentlig kan fornemme, så kan magneter bruges til mange ting, også selvom magneternes hovedformål i bund og grund er det samme: Altså at sætte ting fast.

Hvilke typer magneter findes der?

Magneter er enten permanente, eller også er de ikke. En permanent magnet vedligeholder sit eget elektromagnetiske felt og er derfor ikke afhængig af faktorer udefra, for at tiltrækningskraften fortsætter med at være til stede. Blandt de stærkeste permanente magneter finder du dem lavet af REE (Rare Earth Elements), der består af det semiudbredte metal, neodym, eller af samarium-kobolt.

REE-magneter har udover deres tiltrækningskraft også til fælles, at de er skrøbelig. Ofte skal et lag stabilt metal lægges om dem, for at de ikke smuldrer. Men når først magneterne af ”sjældent jord” holdes fast af en ydre ramme, leverer de kraftig tiltrækning, der kun møder konkurrence fra elektromagneter, der er afhængige strømtilførsel. Zoomer vi ind på de to REE-varianter, ser vi, at:

• Neodymmagneter er de mest udbredte permanente magneter, og når de ikke er i brug på dit køleskab, finder du dem i harddrives, diverse motorer og generatorer i vindmølleturbiner

• Samarium-koboltmagneter har samme tiltrækningskraft, men er mere modstandsdygtige over for ydre påvirkningers evne til at svække magnetfeltet. De bruges fx i laboratorieudstyr

Magneter til alle aldersgrupper

Magneter har mange forskellige funktioner, som både kommer børn og voksne til gode. Dette skyldes, at magneter fås i mange forskellige designs, der både virker stimulerende for børn samt praktiske for voksne. For eksempel har farverige magneter en positiv effekt på børns indlæring, ligesom I som familie kan få meget sjov ud af fx finurlige bogstavemagneter og flotte dyremagneter.

Til voksne er det nok huskemagneterne, der er et større hit. Men også magnetiske holdere kan komme mange voksne til stor gavn i hverdagen, da du kan opbevare dine småting på en fast plads i den praktiske magnetiske holder, som aldrig bliver væk, og det gælder også ungernes mesterværker.

Få det meste ud af dine magneter

Når de gamle magneter er ved at blive brugte og kedelige at se på, så gør dig selv den tjeneste at udskifte dem. For ikke nok med at magneter har en tiltrækningseffekt, der holder vigtige ting på plads, så har de også en effekt, der tilfører en hjemlig følelse. Nye, kreative og måske endda hjemmelavede magneter af magnetbånd- eller magnetfolie kan således tilføre hjemmet masser af personlighed. Foruden at kreativ behandling af bånd- og folie afmystificerer magneter for dit barn.

Som en ekstra service her hos os kan du bestille din ordre inden klokken 14 og få pakken tilsendt næste dag. Vi går meget op i at yde den bedste service over for vores kunder og mener derfor, at du altid skal kunne få vores varer med kort varsel. Køb dine magneter her hos Elektronik Lavpris, få dem til en god pris og lad dem være en tiltrækkende kraft i hjemmet både af æstetik og brugbarhed.