JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

BATTERIER

Til almindelig husholdning: Se under Alkaline

Hos Elektronik Lavpris har vi altid et stort udvalg af batterier på lager.
Batterier i mange afskygninger. Står du og mangler det lille AAA-batteri til din fjernbetjening hjemme i stuen, eller det mærkelige 4,5 volt til dit gamle lagetøj, så finder du det her hos Elektronik Lavpris i Århus.

Et batteri - også kaldet tørelement - er i stand til at gemme elektricitet. Grundliggende består det af en positiv og negativ plade og lagre typisk strømmen elektrokemisk. Her opstår en kemisk reaktion, som virker ved at lagre elektricitet.

Et batteri består af to ulige materialer, også kaldt den positive og den negative plade, som berører en elektrolyt, hvormed der opstår en kemisk reaktion, der opbygger en spænding. Knapceller, Litium knap-cellebatteri, rundceller, knapbatterier. Ja, knapcellebatteriet har mange navne og det gælder også de andre batterityper. Det kan derfor være svært for den almindelige forbruger at finde rundt i. Nogen gange kan det hjælpe meget at bruge typebetegnelsen som i tilfælde med knapcellebatteriet kan hedde CR2032, CR2450 og mange andre betegnelser. Så findes der Alkaliske eller alkaline knap batterier, Lithium knapbatterier og Sølv Oxid knapbatterier. Hvis du virkelig har brug for batterier der holder meget længe og holder en konstant strøm, så hedder det lithium-batterier. Her er der meget langt fra de brunsten batterier mange kender fra før i tiden, hvor lyset fra lommelygten var en helt anden, end det man ser i dag. En anden mulighede er opladelige batterier eller bare gennopladelige. Her er betegnelsen NiMH-batteri og lithium. Disse fås i flere kvaliteter og priser, alt efter hvad dine behov er. Et genopladeligt batteri kan genoplades og bruges flere gange. Det er ligesom at opbevare strøm på et lager, derfor kaldes de også populært for lagerbatteri. Her er det vigtigt at anskaffe sig et ladeapparat eller ladestation, hvis man ikke allerede har en. Det kan alt sammen blive meget indviklet, derfor står vi altid parat til hjælpe med gode råd og vejledning på telefonen eller på mail.