JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Loddekolbe

En loddekolbe eller et loddejern bruges til at samle to metaldele ved hjælp af smeltet metal. Man kan f.eks. bruge en loddekolbe, når man skal lave en samling af to ledningsender.
Hos elektronik-lavpris.dk finder du et stort udvalg inden for loddeudstyr, herunder:
• Loddekolber
• Loddestationer
• Loddepistoler
• Begynder-sæt
• Ekstra loddespidser

Tag et kig her på siden og find det loddeprodukt, du skal bruge.

HVILKEN LODDEKOLBE SKAL JEG VÆLGE?
Hos elektronik-lavpris.dk har vi et stort udvalg i loddeprodukter, og derfor vil du helt sikkert kunne finde det produkt, der passer til dine behov. Er det små dele, der skal loddes sammen, vil du få mest gavn af en loddekolbe med en lille spids. Skal du arbejde med noget større, skal du bruge en grovere spids.
Derudover skal du overveje hvor stor en effekt, du har brug for. Jo større emner, jo mere varmetab til omgivelserne, og dermed behov for en større effekt på loddekolben, for at varme emnet op, og holde det varmt.

SÅDAN BRUGER DU DIN LODDEKOLBE
En loddekolbe er nem at bruge, og er det første gang du skal arbejde med en loddekolbe, er der ingen grund til at være nervøs. Har du aldrig prøvet at lodde før, anbefales det, at du køber en af vores pakkeløsninger. Her får du både loddekolbe, loddetin, loddekolbeholder og tinsuger, så du er klar til at gå i gang.

Inden du går i gang med at lodde, skal loddekolben først og fremmest varmes op. Når loddekolben er tændt, og ikke er i brug, skal du sørge for at spidsen og metalcylinderen ikke kommer i kontakt med brandbare elementer, da disse kan beskadiges, og i værste fald antænde.

En loddekolbeholder eller en loddestation er en oplagt mulighed for at undgå dette. Når loddekolben varmer op, skal du give den god tid og sikre dig, at den er helt varm, når du går i gang med at lodde. På den måde får du en bedre lodning.

Når loddekolben er varm og dermed klar, skal du have fat i loddetinnet. Loddetinnet er det, der smeltes og skaber elektrisk forbindelse mellem de to komponenter, du vil lodde sammen. Du holder loddetinnet ud for de dele, du vil lodde sammen, og smelter det ved hjælp af loddekolben. Det er vigtigt at der ikke sker bevægelser mellem de to dele, inden loddetinnet størkner, da dette ofte forårsager dårlig forbindelse.

Sidder du og fifler med et elektronikprojekt og har brug for at lodde nogle ledninger på en printplade? Så kommer du ikke særlig langt uden en god loddekolbe. Loddekolber er apparater, hvor spidsen varmes op ved hjælp af elektricitet. Når spidsen er varm, kan loddekolben bruges til at smelte loddetin og lodde ledninger fast til hinanden eller en metaloverflade. Fordi loddetin leder elektricitet rigtig god, bliver der skabt en elektrisk forbindelse.

Med en loddekolbe og en rulle loddetin, kan du selv lave små elektriske kredsløb. Du kan helt selv vælge hvordan du forbinder de forskellige elektriske komponenter, men en god ide er at købe et hulprint. Her er der plads til de forskellige ting og vist, hvor forbindelserne leder hen. Loddekolber er et rigtigt sjovt stykke udstyr, hvis du har lyst til at prøve at lave elektriske kredsløb. Alle vores loddekolber er i høj kvalitet og du kan finde alle modeller og prisklasser i vores sortiment. Du kan købe loddekolberne enkeltvis, men hvis du aldrig har prøvet at lodde før, er det en rigtig god ide, at købe en samlet pakke. Vi sælger pakkeløsninger, hvor du får loddekolbe, loddetin, loddekolbeholder og tinsuger. Med sådan et sæt er du helt klar til at gå i gang med at lodde. Desuden sparer du en del penge. Også printplader kan du købe hos os. Bare kig i menuen til venstre under ”printfremstilling”, så finder du en side med printplader. Med alt udstyret i orden er du klar til dit første loddeprojekt. Held og lykke.