JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Tags-søgning for 612 produkter

Drivremme

Mangler du en ny drivrem

Hvis din pladespiller er remtrukket, drevet rundt af en rem, til forskel fra direkte drevet, så sker det med tiden at denne rem kan blive træt og slap.

Rigtig mange grammofoner, som en pladespiller også kaldes, er drevet af en sort flad gummirem, kaldet en drivrem. Det er lige fra de helt billige til de store kendte mærker der fremstiller high-end pladespillere, som bruger drivrem. Det har altså ikke noget kvaliteten at gøre som sådan. Du kender måske navne som Rega Planar, Thorens, Pioneer eller andre kendte mærkevarer.

Hvis remmen er blevet slap, kan det høres på hastigheden og det kan tage længere tid at få den op i omdrejninger og er den helt knækket eller hoppet af, er din pladespiller ubrugelig. En ny rem koster ikke ret maget og er nem at sætte på, så denne reparation kan de fleste selv klare. Hos Elektronik Lavpris har vi et stort udvalg af drivremme og vi har helt sikkert en der passer til din grammofon. Det er dog vigtigt at man bruger den rigtige størrelse og den oplysning kan finde i pladespillerens manual eller på nettet.

Typisk skal du have to tommelfingrer ind i de to huller under plademåtten for at løfte pladetallerknen af. Hvis du selv vil finde størrelsen er det heller ikke så svært. Du måler en knækket rem i udstrakt tilstand og kan derefter dividere med pi (3,14). Er den derimod intakt, skal du afmontere den og strække den ud, så den ligger dobbelt og måle længden og gange med 2 og til sidst dividere med pi (3,14). Det skulle give en meget præcis længde, svarende til den fra producenten. Er din drivrem aldrig skiftet, så kan det faktisk være en god idé at skifte den, også selvom du ikke mærker de store problemer, men det mærker du måske bagefter.
Her kan du betale med