JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Står du og mangler en kondensator til din radio eller fjernsyn? Så er du kommet til det rette sted. Hos Elektronik Lavpris ved vi nemlig, at det kan være svært at få et el-kredsløb til at fungere optimalt, altså uden at der kommer store udsving i strømmen. Dette kan du dog kontrollere med en kondensator, som laver vekselstrøm om til jævnstrøm.

En kondensator fungerer som et lille batteri, der oplades når strømmen tilsluttes, og aflades når du slukker for strømmen igen. På denne måde er kondensatoren med til at holde dit el-kredsløb kørende under kontrollerede forhold.

Sådan bruger du en kondensator

Udover at udjævne strømmen i dit kredsløb så kan du også bruge en kondensator til at udjævne lyd i blandt andet højtalere. En kondensator fungerer nemlig som et slags lydfilter, der, alt efter kondensatorens kapacitet, fremhæver eller formindsker forskellige nuancer i den musik, du spiller over højtaleren.

En kondensator er en af de mest multifunktionelle elektroniske værktøjer, som findes på markedet. Dette skyldes blandt andet, at den kan bruges til alle former for følere, der kan give et resultat. Du finder således kondensatorer i alt fra strømforsynende kabler til sensorer, der måler aktivitet.

Vælg en rette kondensator

Vi lever i en tid, hvor elektronik er blevet en dagligdagsting, og mange af hjemmets funktioner kræver nu konstant vedvarende strøm, hvilket kan tage hårdt på selve strømkilden og skabe ujævne strømbølger. Hvis du oplever spændingsfald, eller gerne vil undgå dette, så vil det altså være optimalt at investere i en kondensator der:

  • Udjævner strømmen
  • Kan give en stor mængde strøm på kort tid
  • Fungerer som et slags lydfilter
  • Aflader, når strømmen slukkes igen

  • Disse kan dog reduceres med en kondensator, som sætter en stopper for eventuelle spændingsfald. På denne måde kan du således være sikker på, at tv, køleskab, vaskemaskine samt opvaskemaskine kører optimalt i alle døgnets timer. Desuden er kondensatorer også særdeles praktiske i bilen, da de bedre kan kontrollere strømbølgerne i din radio.

    Sidder du tilbage med spørgsmål, omkring hvilken kondensator du skal bruge i dit hjem, så skal du være velkommen til at kontakte vores kundeservice.