JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Forstærker

Vælg den rigtige forstærker der passer til dig
En forstærker er den del af et musiksystem der forstærker lyden. Det vil sige at den gør den så kraftig, at vi kan høre den ud af højttalerne eller hovedtelefonerne. Forstærkere sidder derfor alle steder hvor der kommer lyd. Lige fra den indbyggede forstærker i din smartphone til det store surround sound anlæg med store højttalere i hjemmebiografen.

I aktive højttalere er der også en forstærker. Sådan en type højttaler bruges i moderne lydstudier eller i hjemmestudiet og her er de helt uundværlige. Aktive højttalere er også pladsbesparende og kan være et fint alternativ til det store komplette musikanlæg i hjemmet. Det samme aktive princip gælder for en subwoofer, men en subwoofer kan dog ikke erstatte den forstærker som er den primære i dit musikanlæg. Aktive højttalere finder du i kategorien "Højttalere + tilbehør".
Til almindelig hjemmebrug hvor du gerne vil lytte til din yndlingsmusik, er det mest normale det man kalder en hi-fi forstærker hvor du kan tilslutte din cd-afspiller, mobiltelefon, kassettebåndoptager og alle andre lydkilder med line-output. Til pladespiller skal der være en såkaldt RIAA forforstærker et sted i fødekæden. Enten er den indbygget i forstærkeren eller pladespilleren og hvis ikke, så skal man anskaffe sig en RIAA forstærker separat. Hvis forstærkeren har indbygget RIAA forforstærker til grammofon / pladespiller, er det den indgang der hedder "Phono" og der vil også typisk være en skrueterminal til stelforbindelse. En hi-fi forstærker er også det der kaldes en rørforstærker, hvor kraften kommer fra de store radiorør som sidder i udgangstrinnet.

Hvor mange watt, er der mange der gerne vil vide. En almindelig forstærker til hjemmet ligger på en størrelse der hedder 20 til 80 watt rundt regnet. De fleste kan nøjes med en 20 - 30 watt, mens hi-fi entusiasterne gerne ser at der er lidt mere. Er du på udkig efter et Karaoke musikanlæg, er der der en del forstærkere med direkte indgang til mikrofon. Det fungerer som et lille sanganlæg. Skal du ud at spille rigtig musik og det skal være meget højt, er det de professionelle forstærkere du skal kigge efter. Hvor en Karaoke-forstærker typisk er under 100 watt i udgangseffekt, er de professionelle PA forstærkere på mange hundrede watt. En hovedtelefonforstærker kan være nyttig når signalet er meget svagt eller kommer over store afstande - eller du har brug for ekstra kraft i hjemmestudiet. Hovedtelefonforstærkere fås også med flere separate udgange, så flere kan lytte med på samme tid.