JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Elektroniske komponenter findes næsten alle steder og købes hos Elektronik Lavpris.


Elektroniske komponenter er typisk små indretninger konstrueret til at have ganske bestemte egenskaber. Komponenter kan forbindes indbyrdes, så de danner et elektronisk kredsløb. Disse komponter kan så monteres på en printplade og danner et elektronisk kredsløb der sørger for indbyrdes forbindelse mellem komponenterne.

I et integreret kredsløb har man sammenkoblet mange af de såkaldte diskrete komponenter til det man kalder for mikroprocessorer.
Komponenter findes i mange former og kan have meget forskellige egenskaber. Mange af os har hørt om transistorer og måske også modstande, men der stopper det ikke.

Vi har kondensatorer, elektrolyt kondensatorer, dioder, lysdioder. Aktive komponenter som billedrør, radiorør, halvledere m.fl. Passive komponenter som bl.a. modstande, elektriske sikringer, elektriske lus og spoler.
Alle former for elektronik har brug for komponenter for at fungere.
Elektronik findes i hjemmet, på arbejde, i butikken, i bilen, på gaden - ja snart sagt alle steder hvor vi mennesker færdes: radioer, ure, biler, håndmixere, fladskærme, køleskabe, lamper, computere, relæer, overvågning og mange andre steder.