JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Det startede for mere end 40 år siden…..

 

Elektronik Lavpris blev grundlagt i 1982. Den 2. august 1982 slog 3 indehavere døren op til salg af elektronik i Vesterbrogade 8 i Århus. Inden der var gået et år havde Peter Klejnstrup Sørensen købt de øvrige 2 indehavere ud. I starten var der kun åbent mandag, onsdag og fredag eftermiddag.

 

I 1985 begyndte vi at holde åbent 6 dage om ugen, dvs. også lørdag.

I 1986 udgav vi det første trykte katalog med 52 sider. Vi handlede ud over elektronikkomponenter - som kondensatorer og modstande - også komponenter som skruer, transformatorer, loddetin og værktøj.

I 1987 var Elektronik Lavpris vokset ud af den "lille" butik i nr. 8. og flyttede ind i naboejendommen, hvor købmand Rasmussen havde holdt til i en menneskealder.

I 1988 blev DR's monopol brudt hvor TV2 blev grundlagt. Vi solgte derfor masser at UHF-antenner, som var nødvendig for at modtage TV2. Vi begyndte at fremstille byggesæt under mærket ELAV - som konkurrent til de dyrere Josty-Kit og Velleman. Vi udvidede med salg til de Tekniske Skoler i både Norge og Danmark, hvor vi tilbød alt som var nødvendigt til at fremstille en komplet strømforsyning incl. kabinet. Hertil også dele til, at eleverne skulle lære at fremstille en komplet transformator med transformatorjern, spoleforme og lakisoleret kobbertråd.

 

I 1996 flyttede Elektronik Lavpris til Vesterbrogades største butik. Vi var vokset ud af de gamle butikker i nr 8. og 10. Dette år var vi én af de første i Danmark til at åbne en webshop: elav.dk. I dag udgør webshoppen over 90% af omsætningen.

 

Elektronik Lavpris fortsatte med at vokse, og i 2012 var det tid til nye og større rammer. Det var blevet for besværligt at have lager rundt omkring i byen. VI flyttede derfor 5 kilometer ud af byen til Bredskiftevej 16 i Århus V. hvor en stor betonklods nu huser os med knap 2000 m² lager og administration.

I 2017 skete et skift i ejerkredsen og Peters nevø, Daniel fik 25 % ejerskab. Daniel startede oprindelig som ekspedient, men hans fokus blev over årene ELAVs it-systemer, herunder udvikling af webshoppen. I foråret 2023 trak Daniel sig ud af Elektronik Lavpris og Peter er igen eneejer af firmaet.

 

I 2023 er vores udvalg af elektronikvarer større end nogensinde, og vi har således mere end 100.000 varenumre og omkring 50.000 varer på lager. Vi leverer fra dag til dag, både indlands og udenlands. Der går ikke en dag, hvor vi ikke sender pakker til udlandet.

 

Vi har i dag både en butikschef og en lagerchef, og vi optimerer jævnligt processer i butikken i håb om løbende at forbedre din kundeoplevelse hos os.

 

Varer sortimentet stiger fortsat, og vi opretter dagligt nye varer. Der er selvfølgelig sket en udvikling og ændring i varesortimentet. Vi sælger fx. i dag masser af computer relaterede dele som måleinstrumenter, netværkskabler, mini-computere som Arduino. Vi er desuden en af de få virksomheder, som stadig har vintage sager, som radiorør, spejlkugler med mere.

 

Vi glæder os til at møde dig i butikken eller online!

 

Peter K. SørensenPeter K. Sørensen
Direktør
Mette Holm HøgsbroMette Holm Høgsbro
HR- & ledelseskonsulent
MikaelMikael
Butikschef
JohnnyJohnny
Lagerchef
AleksanderAleksander
Systemadministrator
JohnJohn
Systemadministrator
SteenSteen
Varemodtager
MohammedMohammed
Pakkemand
AndersAnders
Lagerekspedient